Descarca AplicatiaDescarca AplicatiaDescarca Aplicatia

Sfaturi DJ

In cadrul acestui articol voi incerca sa va prezint cateva sfaturi pentru a aduce si mentine un numar cat mai mare de ascultori pentru postul vostru de radio.

 • achizitionati un pachet de streaming radio, pentru inceput puteti opta pentru un pachet cu 100 de ascultatori deoarece este mai greu sa aveti succes imediat (desi nu este exclus). Puteti alege un pachet care are inclus si BackUp (Auto-DJ), acest serviciu va da posibilitatea de difuza non-stop fara a tine pornit calculatorul personal.
 • transmiteti in format aacPlus la 32kbps deoarece asa consumati mai putina banda fata de transmisia la 128kbps mp3. Nu vor exista diferente foarte mari la calitatea sunetului.
 • realizati un site interactiv in care ascultatorii vostri pot comunica intre ei! Este recomandat sa nu realizati site-uri pe domenii free, gen co.cc, webs.com ... deoarece numele domeniului va fi greu de retinut. In proiectarea site-ului trebuie sa includeti neaparat: un chat cat mai simplu, pagina de dedicatii online, galerie foto cu ascultatorii.
 • linkul de ascultare sa fie in formatul numeradio.ro/asculta.pls pentru a fi usor de retinut si a permite ascultatorilor de a-l accesa usor. Daca va descurcati puteti realiza un link de genul asculta.numeradio.ro. NU folositi linkuri de genul asculta-radio-vvvv:2099/listen.pls.

Ok, suficient nu sfaturile tehnice, haideti sa trecem si sa aflam cum putem creste numarul de ascultatori si mai ales cum sa ii putem mentine deoarece un ascultator fidel va mai aduce inca 3 prieteni, pe cand unul pierdut nu va mai reveni.

 • inceputul este cel mai greu! Este recomandat sa incepeti prin adaugarea unui status atractiv si sa evitati trimiterea de mass-uri deoarece multi nu suporta acest lucru.
 • inscrieti site-ul si stream-ul in cat mai multe directoare radio precum radiourionline.ro, onradio.ro, radio.netul.ro, radio.itbox.ro, radio.bizi.ro
 • ascultatorii vin si pleaca, de ce? - in momentul in care un ascultator da clic pe un stream isi formeaza prima parere despre radio in cateva secunde!
  Daca numele postului, sloganul, descrierea si categoria in care se afla nu sunt conform celor difuzate, acest ascultator va parasi radioul imediat. Mai trebuie retinut si faptul ca sunt foarte multi care asculta de la locul de munca si daca reusiti sa ii atrageti acestia vor reveni cu siguranta de fiecare data sa asculta postul vostru.
 • cum fidelizez ascultatorii? - pentru a fideliza ascultatorul trebuie sa difuzati muzica pe care doreste sa o asculte iar pentru unii dintre ei este important ca sa aveti si un program de dedicatii. Daca aveti timp si aveti deja un numar rezonabil de ascultatori puteti incerca sa realizati un program live dimineata de la ora 8 sau in momentul in care aveti maximum de audienta. Acest program poate sa cuprinda emisiuni informative dar cat mai haioase (luati exemplul emisiunilor realizate de radio 21, kiss fm, radio zu!)
 • interactionati cat mai mult! - fiti cat mai activi si interactionati cu vizitatorii site-ului si ascultatorii vostri. Realizati emisiuni in care ii implicati, realizati sondaje pe site, puteti realiza chiar un forum de discutii.
 • organizati concursuri atractive - concursurile sunt foarte apreciate si daca aveti deja un radio de calitate in felul acesta puteti castiga cativa ascultatori care pot deveni fideli.

Aveti si alte sfaturi utile sau comentarii? Le puteti scrie mai jos!